خداوند در آیه 3 سوره مائده می فرماید:

حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ ٱلْمَيْتَةُ وَٱلدَّمُ وَلَحْمُ ٱلْخِنزِيرِ وَمَآ أُهِلَّ لِغَيْرِ ٱللَّهِ بِهِۦ وَٱلْمُنْخَنِقَةُ وَٱلْمَوْقُوذَةُ وَٱلْمُتَرَدِّيَةُ وَٱلنَّطِيحَةُ وَمَآ أَكَلَ ٱلسَّبُعُ إِلَّا مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى ٱلنُّصُبِ وَأَن تَسْتَقْسِمُوا۟ بِٱلْأَزْلَـٰمِ ۚ ذَٰلِكُمْ فِسْقٌ ۗ ٱلْيَوْمَ يَئِسَ ٱلَّذِينَ كَفَرُوا۟ مِن دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَٱخْشَوْنِ ۚ ٱلْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِى وَرَضِيتُ لَكُمُ ٱلْإِسْلَـٰمَ دِينًا ۚ فَمَنِ ٱضْطُرَّ فِى مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍۢ لِّإِثْمٍۢ ۙ فَإِنَّ ٱللَّهَ غَفُورٌۭ رَّحِيمٌۭ (3)

این آیه، آخرین حکم نازل شده از سوی خداوند است و با نزول سوره مائده، دین نیز کامل شد و بزرگترین نعمت خداوند که قرآن است، تمام (کامل) شد و اسلام، تنها دین مورد رضایت خداوند قرار گرفت.

روز نزول این سوره، روز ناامیدی کافران از اسلام بود؛ آنها که منتظر بودند خداوند آیاتی در تایید آنها یا در جهت منافعشان یا هوا و هوسشان نازل کند، با اطلاع یافتن از پایان دوره نزول قرآن، ناامید شدند.

و آنها که در پی نزول آیاتی بودند که در قرآن تناقضی پیدا کنند و بطلان آنرا ثابت کنند نیز مایوس شدند.

و چون در پس این ناامیدی، احتمال میرفت که دیگر مخالفت ها علنی شود و بهانه تراشی ها و دشمنی ها و فتنه ها شروع شود، به پیامبر می فرماید: پس از آنها نترس و از من بترس.

بسیاری گروه ها و فرقه ها از این آیه در جهت اثبات مسائلی خارج از قرآن استفاده می کنند. اما باید دقت کنند که بخش وسط این آیه که درباره کامل شدن دین است، در بین دو بخش درج شده که هر دو در مورد احکام خوراک و غذا است و این مساله، احتمالاتی که آنها ذیل این بخش تحت عنوان شان نزول درج میکنند را کمرنگ میکند.

یکی از مسائلی که در بین گروه ها و فرقه ها میبینم، این است که بخشی از یک آیه را برش میزنند و آنرا به صورت مجرد استفاده میکنند و با آن به دنبال اثبات ادعاهای خود هستند.

مثلا آیه ای که در مورد پیامبر (ص) نازل شده است را به صورت مجرد می آورند و به رهبر خود نسبت میدهند در حالی که آیه یا آیات قبل از آن، به وضوع مشخص نموده که این آیه در مورد پیامبر است.

به عنوان نمونه، گروهی هستند که اسم رهبرشان احمد است و به آیه 6 سوره صف اشاره میکنند و عبارت "اسمه احمد" را هم پررنگ میکنند تا شاخص تر باشد در حالی که این آیه، بشارت عیسی (ع) به آمدن پیامبر خاتم (ص) است:

وَإِذْ قَالَ عِيسَى ٱبْنُ مَرْيَمَ يَـٰبَنِىٓ إِسْرَٰٓءِيلَ إِنِّى رَسُولُ ٱللَّهِ إِلَيْكُم مُّصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَىَّ مِنَ ٱلتَّوْرَىٰةِ وَمُبَشِّرًۢا بِرَسُولٍۢ يَأْتِى مِنۢ بَعْدِى ٱسْمُهُۥٓ أَحْمَدُ ۖ فَلَمَّا جَآءَهُم بِٱلْبَيِّنَـٰتِ قَالُوا۟ هَـٰذَا سِحْرٌۭ مُّبِينٌۭ (6)

یا مواردی دیگر از این قبیل.

امتیاز: 5 از 5. مجموع 1 رای
افزودن نظر
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۰۵/۱۱ | مقالات | مدیر سایت | بازدید: 66 | 1659456537